menu

kokox

stickymenu

MÜREKKEP KISA KISA VIII


Dolmakalem mürekkeblerinin, bilinenin aksine %99'u su değildir. Dolmakalem mürekkebinin %88'i su, geri kalanı ise boyar madde ve kimyasallardır. Fakat bu hassas oran dolmakalem mürekkebinin karakterini ve yazım konforumuzu belirlediği gibi bozulması anında ise dolmakalem ve yazan kişi için kabus haline gelmektedir.
Dolmakalem mürekkebinin içine üretim aşamasında koyulan su, aynı Herbin mürekkeblerinin yaşadığı sıkıntıda olduğu gibi çeşme suyu değildir. Ya non ionik su ya da saflaştırılmış sudur. Bunu hiç akıldan çıkarmamak gerekir. Mürekkebe su karıştırma eylemi daha baştan suyun tabiatı hatalı olduğu için yanlıştır.
Farzedelim ki, bu tip bir su buldunuz ve karıştırdınız. Öncelikle su ile diğer kimyasalların toplam oranı şaşacaktır. Daha sonra boyar maddenin/suya oranı, suyun başka tür kimyasala oranının da şaşmasıyla zincirleme bir bozulma olacaktır.
Bu yüzden gayet akıcı yazan dolmakaleminiz akıtmaya ya da zayıf yazmaya veya en sık rastlanan efekti olan yazım kayıcılığının kaybolarak kalemin sıkmasına sebep olacaktır.
Bu yüzden asla dolmakalem mürekkebinize su karıştırmayınız.
Yukarıda anlattığım sebepler yüzünden, karışım mürekkeb setleri satan firmaların verdikleri setin içinde bizlere su gibi gözüken bir seyreltme sıvısı vardır, renkleri açmak için. Gelelim bu haftanın hediyesine...


Bu yazımızı okuyan ve 1 Nisan tarihine kadar ilk iki yorumu bırakan dolmakalem severe yukarıda resmi görülen BIC All in One dolmakalemlerden iki adet hediye edeceğimi de duyururum.




blog comments powered by Disqus

YARARLI LİNK TABLE

YARARLI ŞEYLER ATLASI

DOLMAKALEM TAKAS DEĞİŞİM

YAZMAK KEYİFTİR HARİTASI

MÜREKKEP TAKAS

SORUNLAR ÇÖZÜMLER SAYFASI

Thumb Last Posts

YAZMAK KEYİFTİRDE ÖNE ÇIKANLAR

Defter Murekkep Last Five

TümüDOLMAKALEM KATEGORİSİ SON 5 YAZI TümüMÜREKKEP KATEGORİSİ SON 5 YAZI

Son On Yazi

DUMMY
YAZMAK KEYİFTİRİN EN SON YAYINLANAN 10 YAZISI

Defter Kagit Kategori

TümüDEFTER KATEGORİSİ SON 5 YAZI TümüKAĞIT KATEGORİSİ SON 5 YAZI

PopPostText

Popüler Yayınlar

Popüler Yayınlar For Mobi

EpostaTakip

EPostayla Takip Edin
 
web stats Proxy