menu

kokox

stickymenu

DOLMAKALEM UÇ BAKIMI



Yeni hafta bu ilk yazısını dolmakalemlerde yazım performansını direkt etkileyen hatta dolmakalemimizi gözden düşüren önemli nokta olan uç bakımına ayırmak istedim.
Dolmakalemler yazım esnasında sürekli baskı altında kağıt yüzeyinde dolaştıkları, parmaklarımızla uca uyguladığımız baskı ve sürekli kağıdı ıslattıkları için kağıdın yüzeyinde bulununan kağıt lif tüycüklerini ucunu eşit şekilde ikiye bölen incecik yarığın arasına doldururlar. Bir müddet sonra bu tüycükler çoğalarak sıkılaşır ve sertleşerek artık damaktan gelen mürekkebi ucun üzerinde kağıda temas eden bölgeye iletmemeye başlarlar. Bu da dolmakalemimizin karakterinin değişmesine, daha kuru yazmasına ve ya kesik kesik ya da hiç yazmamasına sebep olur. Bu durumda dolmakalemimizin problem çıkartmaya başladığını düşünerek onu terk etme sürecine girdiğimiz olmuştur.
Oysa dolmakalemlere yapıldığı gibi dolmakaleminizi kullanma sıklığınız ve kullandığınız kağıdın lif yapısına paralel bir sıklıkta uçlarında bakıma ihtiyaçları vardır. Aşağıdaki satırlarda bunu anlatmaya geçmeden önce; el melekeleri zayıf ya da bu tip tecrübesi olmayanların ve ya dolmakalem ucu hakkında bilgi sahibi olmayanların bunu denememesini peşinen söylemeliyim.
Dolmakalem uç temizliği için gerekli olan malzeme bir adet berberlerin kullandığı, resimde görülen traş bıçağı veya 35mm fotoğraf filmi parçacığı ve görme kabiliyetinizi arttıracağını düşünüyor iseniz bir adet irice bir büyülteç.
Tıraş bıçağı kullanıyor iseniz ilk önce, jiletin elinizi kesmemesi için üst ağzını bantlayarak parmaklarınızı koruyunuz.
Jiletin açıkta kalan diğer ağzını dolmakalem ucunun hava alma deliği civarına yakın noktada uç yarığına oturacak şekilde yerleştirip hafifçe bir baskı uygulayarak aşağıya doğru çekininiz. Kısa bir mesafe sonra jiletin ağzı, ucun altında bulunan damak bölgesini bitirip ucun topuna gelirken resimde görüldüğü gibi iki diş arasından geçecektir. Bir konuda sizleri ısrarla ikaz etmeden geçemeyeceğim. Kesinlikle ve kesinlikle jileti iki diş arasına, uç topu tarafından sokarak bu temizliği yapmaya kalkışmayınız..
Bu işlemi jileti hiç bir şekilde eğip bükmeden bir-iki defa yapınız. Her işlemden sonra jilet ağzını bir beze siliniz.
Doğru yapılan bu temizlikten sonra dolmakaleminizin daha kaygan ve ıslak yazdığınızı fark edeceksiniz.
Not: Yazmak Keyiftir oluşabilecek hiç bir hasar ve kazadan sorumlu tutulamaz. Bu işlemin keyfiyeti ve sonuçları deneyene aittir.

Bana e-posta yoluyla ulaşan ve benim bilmediğim konularda, ordan burdan toplama yoluyla yazan bir salak olduğumu, zaten yazılarımla pek kimsenin ilgilenmediği, bunun da yazdıklarıma yorum bırakılmamasından belli olduğunu söyleyen kimliğini saklayan okuyucu;
Evet, haklısınız, yazdıklarıma gelen yorumlara bakarak bir değerlendirmeye gidiyorsanız, ben itibarsız biriyim. Fakat bu benim elimden salaklık yapabilme keyfiyetimi sizin alabileceğinizi ya da siz istediğiniz için vaz geçeceğimi göstermez. Zira salaklık varsa mesuliyeti ve keyfiyeti sahibine aittir..




blog comments powered by Disqus

YARARLI LİNK TABLE

YARARLI ŞEYLER ATLASI

DOLMAKALEM TAKAS DEĞİŞİM

YAZMAK KEYİFTİR HARİTASI

MÜREKKEP TAKAS

SORUNLAR ÇÖZÜMLER SAYFASI

Thumb Last Posts

YAZMAK KEYİFTİRDE ÖNE ÇIKANLAR

Defter Murekkep Last Five

TümüDOLMAKALEM KATEGORİSİ SON 5 YAZI TümüMÜREKKEP KATEGORİSİ SON 5 YAZI

Son On Yazi

DUMMY
YAZMAK KEYİFTİRİN EN SON YAYINLANAN 10 YAZISI

Defter Kagit Kategori

TümüDEFTER KATEGORİSİ SON 5 YAZI TümüKAĞIT KATEGORİSİ SON 5 YAZI

PopPostText

Popüler Yayınlar

Popüler Yayınlar For Mobi

EpostaTakip

EPostayla Takip Edin
 
web stats Proxy