menu

kokox

stickymenu

KAWECO SPORT EYE DROPPER CONVERSION / KAWECO SPORT GÖVDE DOLUM


Dolmakalem perver bir çok okuyucu ebatları ve gündelik hayatta kolay taşınabilir oluşundan ötürü Kaweco Sport dolmakalemleri severek kullanıyorlar. Fiyat performansı ve yazım konforu iyi olan bir dolmakalem. Fakat daha sonra sıkmalı tip pompalarda bu dolmakalem için piyasaya sunulmuş olsa da mürekkep kapasitesi dolmakalem meraklıları tarafından bilinen ve üzünülen bir gerçek. Kartuşla kullanımında fazla verimli olmadığı gibi sıkmalı tip pompası da kartuşdan daha az mürekkep alıyor.


Bu yüzden dünya üzerinde bir çok meraklı ortalama aynı gövde dolum dönüşümünü kullanarak Kaweco Sport u gövde dolum haline getiriyorlar. Bu çok bilinen dönüşümde arka gövdenin ön gövdeye vidalandiğı dişlere silikon yağ sürmek ve hemen dişlerin önüne bir O-ring conta koymak var. Silikon yağ arka gövdede bulunan mürekkebin vida kısmını aşmamasını sağlamaya çalışırken eğer olurda vida kısımdan taşarsa biraz altta O-ring conta sayesinde gövde dışına çıkmasını engelliyor.


Fakat bu yöntemde silikon yağın aslında soğuk ortamlara uygun oluşundan ötürü Kaweco Sport dolmakalem cep veya gömlek cebinde taşındığında, avuç içinde tutulduğunda ısınarak sıvılaşıyor. Bu da çoğunlukla mürekkebin dışarı sızmasına veya arka gövde açıldığında kusma yapmasına sebebiyet veriyor. Ve mürekkep silikon yağ ile karıştığından her seferinde vida dişlerinin olduğu bölgeyi silerek yeniden yağ sürmek gerekiyor. Alt noktaki O-Ring contaya mürekkep temas ettiği için conta gevreyerek kopuyor ve sıklıkla değiştirmek gerekiyor. Ben ilk başta Kaweco Sport da bu bilinen yöntemi kullandım ve bir kaç gömleğimi perişan ettim. Bu kötü yaşanmışlıktan ötürü Kaweco ları kılıfla kullanmaya geçtimse de bu seferde kılıflar lekelendiler. İki yıl önce kendi bulduğum yukarıdaki fotoğrafta görülen sisteme geçişimden bu yana son derece rahatım. Bu yöntemde mürekkep arka gövdenin ön gövdeye vidalandığı dişlere dahi ulaşamıyor. Böylelikle vida dişlerine silikon yağ sürmeye gerek kalmıyor. Klasik bilinen yöntemde hep mürekkeple ıslanan A-B noktaları arasındaki kısım benim tekniğimde kuru kalıyor. En alt kısma koyduğum O-Ring contayı ise nitril esaslı olanıyla değiştirdim. Böylece conta gevreyip kopmayarak emniyet görevini sürekli olarak yapabiliyor. Ve başınız da sızdırma konusunda rahat oluyor.

Benim bulduğum yöntemde Kaweco Sport un kartuş yuvasının içine girecek şekilde üstteki fotoda A olarak işaretlenmiş bir parça hazırlanıyor. Kartuş yuvasına yerleştiriliyor. Gayet kolaylıkla yapabileceğiniz bu yöntemle Kaweco Sport u hiç şüphe duymadan gövde dolum sistemli olarak kullanabilirsiniz.

Uzun süredir kullandığım bu yöntemden ben memnunum. Bakalım sizlerden kimler Kaweco Sport u gövde dolum olarak kullanıyor ya da kullanmaya hazırlanıyor.







blog comments powered by Disqus

YARARLI LİNK TABLE

YARARLI ŞEYLER ATLASI

DOLMAKALEM TAKAS DEĞİŞİM

YAZMAK KEYİFTİR HARİTASI

MÜREKKEP TAKAS

SORUNLAR ÇÖZÜMLER SAYFASI

Thumb Last Posts

YAZMAK KEYİFTİRDE ÖNE ÇIKANLAR

Defter Murekkep Last Five

TümüDOLMAKALEM KATEGORİSİ SON 5 YAZI TümüMÜREKKEP KATEGORİSİ SON 5 YAZI

Son On Yazi

DUMMY
YAZMAK KEYİFTİRİN EN SON YAYINLANAN 10 YAZISI

Defter Kagit Kategori

TümüDEFTER KATEGORİSİ SON 5 YAZI TümüKAĞIT KATEGORİSİ SON 5 YAZI

PopPostText

Popüler Yayınlar

Popüler Yayınlar For Mobi

EpostaTakip

EPostayla Takip Edin
 
web stats Proxy