menu

kokox

stickymenu

scrikss 419 dolma kalem yeni den

Resimde görülen eski Scrikss 419. Eski demek içimi burkuyor. Şöyle demeliyim; Mazideki hoş sevgili, hepimizin gönlünün ucunu yakan tatlı, milli hatıra. Mazi, sevgili deyince aklıma Münir Nurettin Beyefendinin Hatırla Maziyi Mesudu, Sen de ben gibi yan, Tulua bak beni yad et, Guruba bak beni an, Unutmadım seni ömrümde bir an, sözleriyle başlayan Nihavend bestesi geldi.
Çocukluk, gençlik çağlarımda hafta sonları Cici Annem Devlet Hanımefendinin İstanbul Yeniköydeki evine ailece gidilirdi. Yemekli uzun masalar kurulur, yenir, içilir, hep beraber Türk Sanat Musikisi meşk edilirdi. Annem dahil tüm hanımefendiler makamlara hakim kuvvetli hanendeler, beyefendiler ise en az bir saza hakim. Gecenin uygun bir vaktinde Kral Faruk'un üvey kızlarından olan Devlet Hanımefendi piyanonun başına geçer, Garbis Beyefendi kemanını alır ve davetlilerden bir sazendenin katılmasıyla geç saatlere kadar meşk edilirdi.
En çok geçilen eserler kuvvetle Neveser Kökdeş Hanımefendiden Nihavend makamında olur, kimileri gözleri dolarak kimileriyse dudak kenarlarında acı bir tebessüm ile maziye dalardı meşk edilen eser boyunca.
Gecenin bitiminde davetliler yolcu edildikten sonra Devlet Hanımefendi, küçük defterine dolmakalemiyle geceyi not alırdı. Defterleri son zamana kadar Ece Ajandasıydı. Dolma kaleminin markasını ise bilmiyorum ama umarım yeni gelen Scrikss 419 mazideki sevgilinin hatırasını bize hayırla yad ettirir, layık olduğu mertebeyi alır..





    Yazmak Keyiftir. Com

blog comments powered by Disqus

YARARLI LİNK TABLE

YARARLI ŞEYLER ATLASI

DOLMAKALEM TAKAS DEĞİŞİM

YAZMAK KEYİFTİR HARİTASI

MÜREKKEP TAKAS

SORUNLAR ÇÖZÜMLER SAYFASI

Thumb Last Posts

YAZMAK KEYİFTİRDE ÖNE ÇIKANLAR

Defter Murekkep Last Five

TümüDOLMAKALEM KATEGORİSİ SON 5 YAZI TümüMÜREKKEP KATEGORİSİ SON 5 YAZI

Son On Yazi

DUMMY
YAZMAK KEYİFTİRİN EN SON YAYINLANAN 10 YAZISI

Defter Kagit Kategori

TümüDEFTER KATEGORİSİ SON 5 YAZI TümüKAĞIT KATEGORİSİ SON 5 YAZI

PopPostText

Popüler Yayınlar

Popüler Yayınlar For Mobi

EpostaTakip

EPostayla Takip Edin
 
web stats Proxy