menu

kokox

stickymenu

cross ak 47 fountain pen

Bugün, 1 Mayıs. Emek, dayanışma, çalışma, Fransadaki diğer adıyla Müge Bayramı. Olmasa işçi çocuklar, olmasa savaşçı çocuklar. Vaktinden önce büyümek zorunda bırakılmasalar, Nazım ın dediği gibi şeker yiyebilsin, oyun oynayabilsinler.
Bakışlarında nasıl derin bir acı, tedirginlik ve şüphe var. Daha bu küçücük yaşında ruhu, bizim zor anlayabileceğimiz acılar gözleriyse vahşet sahneleri gördü. Beyaz adam, onu çocuk felci aşısı Polio denemeleriyle AIDS ile tanıştırdığı yetmiyormuş gibi Afrikada yıllarca süren savaşlarda verdiği silahlarla çocukluğunu, gençliğini ve geleceğini çaldı. Şimdi, onun beslenmesi için uğraşması ise günahlarından arınmak için.
Afrikada iç savaş ne zaman başladı? (Wikipedia bile kapalı, yasaklı bu memlekette) ne zaman Afrikada çocukların bile eline silah tutuşturulup babalarının intikamını almak için gelecekleri bitirildi tam olarak bilmiyorum. Özellikle Ruanda kalmış aklımda. Bir de mayınlar. Mayınlara basmış bebeler..


Cross firması Afrikada çocukları hayattan koparıp alan, onların eline tutuşturulan silahları toplayıp imha eden Fonderie47 adında bir organizasyona destek veriyor. Bu kirli savaşta kullanılan silahların büyük bölümünü, 1947 de Çavuş Kalaşnikof tarafından tasarlanan AK 47 Kalaşnikof tüfekler oluşturuyor. Cross, Fonderie47 (Haddehane47 yani Kalaşnikofların eritildiği yer) organizasyonu tarafından imha edilen Kalaşnikof tüfeklerin metallerinden bu tüfeğe atıfla AK 47 adında bir kalem serisi üretiyor. Bu seri kalemlerin satışından elde edilen geliriyse Fonderie47 organizasyonuyla paylaşıyor ki, Afrikada daha fazla silah toplanarak imha edilsin, çocuklar hayatta kalsın. Cross un ürettiği AK 47 serisi kalemler, eritilen her bir silahın metalinden yapıldığı gibi o silahın da seri numarasını taşıyor. Koleksiyonerlere yönelik bu kalemlerden birini satın alarak siz de silahların dolaşımdan çıkmasına yardım edebilir, çocukların hayatını kurtarabilirsiniz.

Bu konu hakkında beni haberdar eden okuyucumuz Erkan Doğan Beye teşekkürlerimle.






    Yazmak Keyiftir. Com

blog comments powered by Disqus

YARARLI LİNK TABLE

YARARLI ŞEYLER ATLASI

DOLMAKALEM TAKAS DEĞİŞİM

YAZMAK KEYİFTİR HARİTASI

MÜREKKEP TAKAS

SORUNLAR ÇÖZÜMLER SAYFASI

Thumb Last Posts

YAZMAK KEYİFTİRDE ÖNE ÇIKANLAR

Defter Murekkep Last Five

TümüDOLMAKALEM KATEGORİSİ SON 5 YAZI TümüMÜREKKEP KATEGORİSİ SON 5 YAZI

Son On Yazi

DUMMY
YAZMAK KEYİFTİRİN EN SON YAYINLANAN 10 YAZISI

Defter Kagit Kategori

TümüDEFTER KATEGORİSİ SON 5 YAZI TümüKAĞIT KATEGORİSİ SON 5 YAZI

PopPostText

Popüler Yayınlar

Popüler Yayınlar For Mobi

EpostaTakip

EPostayla Takip Edin
 
web stats Proxy